Beschrijving 'ACE' staat voor Animal Care of España. Sinds 2001 staat Fabiënne Paques aan het roer, dagelijks bekommert zij zich persoonlijk om alle dieren die in "El Refugio", het voormalige dodingstation van Mijas (gem. Málaga) worden binnengebracht. In Nederland zijn we bekend als ACE. In Belgie is ACE bekend onder de naam 'SHIN' (Spaanse Honden In Nood).

Honden die al enige tijd zwerven, honden die mishandeld en verwaarloosd zijn, honden die vastgebonden worden achtergelaten aan het toegangshek, puppies in een doos achtergelaten, puppies gevonden in vuilcontainers, honden half dood aangetroffen langs de kant van de weg, honden zonder reden gedumpt door hun eigenaar, etc. Alle honden zouden zonder de hulp van Fabiënne na 10 dagen in het dodingstation afgemaakt worden.

Sinds 1 januari 2008 zijn wij onafhankelijk en hebben we van het beruchte dodingstation El Refugio een Rescue Centre gemaakt. Vanaf deze datum huren we de Refugio en zijn we eigen baas. Onze organisatie geeft alle honden een kans, ongeacht hun ras, leeftijd en/of gezondheidstoestand.
Als de Refugio overvol zit wordt er met man en macht getracht om deze honden op te vangen bij vrijwilligers en bij Fabiënne thuis, we willen absoluut voorkomen dat er inslapingen dreigen, en de afgelopen jaren zijn we daar steeds in geslaagd. Alle honden worden vooraf gecastreerd of gesteriliseerd met uitzondering van kleine puppies, en getest op een aantal mediterrane ziektes.

Voor meer informatie over ACE, neem een kijkje op hun officiële website:
http://www.ace-charity.org